Run fjord run | Ontsnapt op een shoot

“Het lijkt mij leuk om Rimska nog een keer op de foto te zetten voordat ze in verval raakt.”, ik hoor het mijzelf nog tegen mijn moeder zeggen. Dus toen er een aanbieding op Facebook stond voor een heide-shoot van Samantha Fotografie dacht ik: waarom niet. Het idee was leuk en de uiteindelijke uitvoering ook, maar daartussen ging er toch iets mis – verrassing? Neuh… 

“in verval raken” is misschien niet het leukste wat je over je paard kan zeggen, maar Rimska is inmiddels 21 jaar en nu is ze nog niet zo grijs en loopt ze nog lekker. En dat laatste liet ze dus zien!

De bruidsstoet

Rimska2_logo

Toen wij net aangekomen waren op de heide van Bergen op Zoom kwam er een enorme truck het terrein oprijden. Uit de truck stapten een bruid, een bruidegom en een klein meisje in de liefste bruidskleren die je je voor kan stellen. Alles – natuurlijk – prachtig wit.

“Oh mama!”, riep het kleine meisje toen ze net geland was. “Ko is hier ook!”

Iedereen moest lachen en probeerde het meisje uit te leggen dat Ko pas om drie uur zou komen. Maar in de ogen van een klein meisje is een wat dikke fjord gewoon Ko. Dus nadat ze even met Rimska had staan kroelen – die dat overigens ontzettend interessant vond – verplaatste het gezelschap zich naar de heide met een picknickmand.

De run en de picnick

Rimska4_logo

Foto’s maken met Rimska is altijd interessant. Ze is niet bang, eigenlijk nooit zenuwachtig en niet geïnteresseerd in paardengeluidjes op een telefoon. Een foto met een hoog hoofd en opgezette oren is dan ook bijzonder in het geval van Rimska. We moeten het meestal doen met een lief, onschuldig hoofd – en wat vetribbels in de nek…

… tot we gingen longeren

Rimska10_logo

Natuurlijk liep ze niet echt los op deze foto. Er zat nog een longeerlijn en een touwhalster aan. Of toch niet? 😉

In eerste instantie liep ze keuring in een cirkeltje om mij heen. Heuveltje op, heuveltje af.

Totdat Rimska dacht: f#ck you, baas. Ik ga. En ze ging.

Met een duivelse blik in haar ogen keek ze me even aan tot ze een flinke ruk aan het touw gaf en een sprint over de heide nam… En daar liep ik: “Rimska! Rims. RIMS!”

Af en toe draaide ze vrolijk haar oor naar mij toe, maar ze rende voornamelijk los over de heide. Richting – je kan het raden – de bruidspicknick. Op een gegeven moment dacht ik echt: nu rent ze dwars over dat kleedje en steelt ook nog eens het eten. Gelukkig hadden de mensen van de bruiloft ervaring met Ko. Ook een fjord, iets wat ik eerder die dag al geleerd had, en ze stonden dan ook op om mijn fjord te vangen. Gelukkig boog Rimska net op tijd af en bleef de picknick gespaard. Ze ging op weg naar de trailer, dat dan weer wel. En toen ik daar buiten adem en met blaren op mijn voeten aankwam stond ze mij heel tevreden aan te kijken. Alsof ze wilde zeggen: “man, ben je daar eindelijk?”

Een leer voor de volgende keer

Rimska9_logo

Daar ging ze …

Ik ben tien jaar ouder en de blaren staan precies een maand later nog steeds op mijn tenen. Maar de foto’s zijn leuk, dat dan weer wel.

En Rimska willen longeren op de heide – of elk ander vreemd terrein for that matter? Never again. 😉 

Advertenties

Een gedachte over “Run fjord run | Ontsnapt op een shoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s