Een pro in de paarden | wat is de meerwaarde

Je hoort het wel eens mensen zeggen: als je van je hobby je werkt maakt, hoef je geen dag in je leven te werken. Dat is waar, maar er zit ook een nadeel aan. Je hebt van je hobby je werk gemaakt, je hebt dus geen hobby meer. Je hebt werk. Waarom zijn er mensen die er toch voor kiezen om van hun paardenhobby toch werk te maken? En wat is mijn mening?

Als kind wist ik wel wat ik wilde worden: dolfijnentrainer. Later veranderde dat naar gewoon dierentrainer wat uiteindelijk uitmondde in: paardrij-juf. Op een gegeven moment besloot ik dat dat wel leuk zou vinden, maar niet handig. Nu ik negentien ben en dus echt moet gaan beslissen wat ik wil doen met mijn leven weet ik het zeker: ik wil les gaan geven.

KINDEREN

Rimska9_logo

Ik lees het op heel veel verschillende websites. “Alles wat je als kind wil, dat is wat je diep in je hart het liefste wil.” Ik realiseerde mij laatst dat ik toen ook al les wilde geven. Weliswaar wilde ik toen gewoon dressuur-les geven, maar het idee, is onveranderd.

DE MEERWAARDE

Toen ik mij realiseerde wat ik wilde: begon ik mij nog meer dingen af te vragen. In principe is instructrice een vrij beroep, maar ik vind dat je altijd boven je studenten moet staan. Dit betekend dus automatisch dat je je altijd moet blijven ontwikkelen. Dit is natuurlijk niet heel moeilijk als ik af en toe cursussen ga doen. Maar is dit genoeg? En moet ik niet een soort speciaal startniveau gaan ontwikkelen? Of heb ik dat al?

VAN MIJN HOBBY MIJN BEROEP MAKEN

12799388_248164045515986_8038629879196645472_n

En dit is niet het enige antwoord dat ik nodig heb. Wil ik wel van mijn hobby mijn beroep maken? Ik denk het wel, maar wat als ik het toch niet wil. Dan zit ik wel met bijvoorbeeld klanten, of een opleiding die ik heb gedaan. Het is ook een risico. En niet alleen omdat ik van mijn hobby mijn beroep maak – en daardoor potentieel mijn hobby kwijt raak – maar ook omdat het gewoon een risico is. Je start een bedrijf. Dat kan failliet raken, falen of wat er dan ook met een bedrijf kan gebeuren.

EN TOCH…

… ga ik het proberen. Ik ga proberen een bedrijf te starten, grondwerk les te geven en daarmee mensen – en paarden! – te helpen. Ik vind het leuk om de groei te zien in mensen en dieren en ik kan goed observeren. Ik denk dat dit belangrijke kwaliteiten zijn om les te kunnen geven. Ik heb plannen voor 2018 (na mijn afstuderen that is) en ik ben super enthousiast om dat met jullie te delen!

Zou jij van je hobby je beroep maken? Ik ben benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s