Wat wil ik gaan bereiken in 2018

Ik kan mij bijna niet voorstellen dat het al bijna 2018 is. Ik zou er bijna van in de stress raken 🙂 Afgelopen jaar had ik allemaal wilde plannen bedacht die ik in 2017 wilde gaan verwezenlijken. Met trots kan ik vertellen dat niet een van mijn doelen behaald is, haha. Dit kwam deels doordat ik het heel erg druk kreeg (iets met afstuderen) en een paard dat een paar keer flinke klappen heeft gehad. Onder andere een voetje in het hek… Mijn leer voor de volgende keer? Minder grote doelen stellen als je een paard hebt van 21!

Vorig jaar was het de bedoeling dat ik een eerste endurence wedstrijd wilde rijden. Twee weken nadat ik mijn doel had gesteld, ging het al de mist in, omdat Rimska ruzie kreeg met een stalgenootje. Het resultaat? Een paard die liep als een pinguïn omdat alles onder haar staart open lag en blijvende schade aan haar bilspier. Maar goed, we gingen gewoon weer verder. In april dit jaar haalde ik haar stokkreupel van het land. En we konden niet vinden wie of wat de dader was. Pas een paar dagen later zagen we een kapot hek. Arm paard. Maar goed, zo zijn we dus het hele jaar bezig geweest. “Koop een paard, altijd leuk.”, is mijn motto geweest het afgelopen jaar, haha.

EN NU IN 2018?

In 2018 studeer ik – eindelijk – af. Vanaf april ga ik dan ook niet alleen meer tijd hebben voor mijn paard, ook voor mijn blog. En het grootste wilde plan? Een studie volgen. En geen HBO studie, maar een instructieopleiding. Want ik denk – het blijft gissen – dat ik dat toch het leukste ga vinden. Mensen trainen, paarden trainen.

Wanneer ik de opleiding ga doen weet ik nog niet. Dat kan dit jaar september zijn, maar het zou ook kunnen dat ik het nog een jaar voor mij uit schuif, omdat ik niet weet hoe Rimska loopt. Als ze niet goed (genoeg) loopt, moet ik dus een ander leuk paard vinden om de cursus mee te doen.

Om een cursus te betalen moet ik een baan hebben, en laat ik nu net afgestudeerd zijn 😀 Ik hoop dus ook dat ik in 2018 een baan ga vinden. Wat voor baan of waar, weet ik ook nog niet. Gelukkig heb ik nog tot april/mei/juni om daar over na te denken.

PUNTJE BIJ HET PAALTJE

Dit jaar gaat vooral in het teken staan in het bedenken wat ik wil en wat Rimska wil. Best verantwoordelijk. Maar om toch nog een doel te stellen: een cirkel in draf, in liberty. Dus dat…

En jij?

Advertenties

Een gedachte over “Wat wil ik gaan bereiken in 2018

  1. HippoLogic zegt:

    Goh wat rot dat jouw plannen zo in het water zijn gevallen door de omstandigheden.Er zijn vast ook lichtpuntjes te vinden in 2017 met je paard? Veel succes met je plannen voor 2018. Een cirkel in draf at liberty gaat zeker lukken!

    Ik heb grootste plannen met Kyra ik heb ik december al mijn jaarplan voor 2018 opgeschreven. Meer kun je lezen op mijn blog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s