Mijn paard en mijn telefoon

Tegenwoordig moet iedereen, altijd en overal, online zijn. Op school en op je werk. En dus ook tijdens het uitoefenen van je hobby. In mijn geval bij mijn paard. Persoonlijk merk ik de druk van het altijd online zijn. Toch nog even die opdracht afmaken. Toch nog even die afspraak in proberen te plannen, en dat gaat allemaal ten koste van de tijd met mijn paard. Heel vervelend is dat. En daarom zet ik vaak mijn telefoon uit. Maar dat heeft ook nadelen. Wat is de tussenweg?

Als mijn paard iets doet wat heel grappig is, kan ik dat maar moeilijk vastleggen. En ook vooruitgang is niet goed vast te leggen. Of nog simpeler: het vastleggen van een raar plekje of een dik been. Daarom doe ik tegenwoordig mijn telefoon maar weer aan. Wat zijn de voor- en nadelen, maar nog belangrijker: waar is mijn middenweg?

VOORDELEN

Om het lijstje positief af te trappen. Er zijn ook voordelen aan het gebruik van je telefoon in de buurt van je paard.

1. Het is veiliger. Je kan makkelijk contact maken als er een ongelukje gebeurd en ook andere mensen kunnen jou bereiken als ze zich zorgen maken om iets.

2. Je kan de leuke momenten van je paard vastleggen. Wij weten allemaal dat paarden ontzettend leuk zijn en dat ze soms de meest rare dingen doen. Wie heeft er nu niet honderden foto’s van je paard in je telefoon staan 🙂

3. Je kan je telefoon gebruiken als een soort trainingsdagboek door bijvoorbeeld foto’s en video’s van je trainingen met commentaar in je notities te zetten.

4. Je kan je zelf instrueren. Door foto’s en video’s te maken van je eigen trainingen en die te vergelijken, zie je wat er goed of fout gaat, maar ook hoe je dat kan verbeteren. Ook kan je dat aan je instructeur laten zien als je vragen hebt over een bepaald moment.

NADELEN

Aan het gebruik van je telefoon in combinatie met paarden zitten natuurlijk ook minder goede dingen.

1. Je kan makkelijk afgeleid raken door je telefoon en zo in gevaarlijke situaties belanden. Als je bezig bent met je telefoon kan je niet op je paard letten. Je kan je immers niet in tweeën verdelen. Mocht je paard dan denken: “goh, laat ik door een hek heen rennen”, kan je minder makkelijk op de situatie inspelen dan je kon zonder je telefoon.

2. Ik merk zelf als ik bezig ben in liberty, dat Rimska heel goed op mij reageert. Als ik dan mijn telefoon erbij pak, om die goede reactie te filmen, doet ze het niet meer. Ik heb mijn aandacht niet meer 100% op haar en daardoor ziet zij ook minder de noodzaak om echt haar best te doen. Dit doet je training niet ter goede.

3. Toch nog even die laatste mail versturen op stal. Toch nog even dat belletje doen naar je collega voordat je gaat rijden. Met je telefoon in de buurt is het makkelijk om even de laatste werkdingen af te ronden voordat je kan ontspannen. Maar vergeet niet: die ene mail is niet de laatste ene mail die je gaat versturen.

WAT MOETEN WE DAN?

Ik heb een persoonlijke middenweg gevonden. Als ik zeker weet dat ik mijn telefoon niet nodig heb – bijvoorbeeld tijdens het poetsen – ligt hij in mijn kast. Tijdens het werken heb ik hem in mijn broekzak onder mijn jas zitten. Ik kan hem in nood snel bereiken, maar als het niet nodig is, is hij moeilijk te bereiken. Als ik naar de track loop heb ik hem wel in mijn jaszak zitten – net als op buitenrit.

Voor mij werkt het. Mijn telefoon is bij mij in geval van nood, maar omdat ik mijn WiFi en 3G uit heb staan maakt hij geen contact met mijn mailbox of Whatsapp. Hoe combineer jij je paard, de 24uurs economie en je telefoon?Wil je meer informatie of meer horen van Horse Out Of The Box? Volg mij dan op Facebook, Instagram of YouTube. Mailen kan natuurlijk ook altijd! Kijk hiervoor op mijn contactpagina.

Advertenties

Een gedachte over “Mijn paard en mijn telefoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s