Tien redenen waarom een paard goed voor je gezondheid is |en waarom je dus écht een paard moet kopen

Ik denk dat iedereen er wel een in zijn familie heeft: de paardenhater. Want, aldus die ene persoon, paarden stinken, kosten mega veel geld, trappen aan de ene kant van zijn lichaam en bijten aan de andere kant. “Een stomme hobby,” wederom aldus dit familielid. Maar… wij als paardenmensen, geïnfecteerd met vitaminePaard, weten wel beter.

Dus: hoe haal je nu die ene persoon over om tóch over om mee te gaan naar je paard? Of nog beter: hoe haal je je wederhelft over om toch dat leuke paard van Marktplaats te gaan bekijken, want we weten allemaal ‘kijken is kopen’.

Oh enne, neem dit met een grote, hele grote, korrel zout 🙂

1. BUITENLUCHT

Wie zo nu en dan in een kantoor is hoort van iedereen: de buitenlucht, oh de buitenlicht, ik mis het. En je paard staat, jawel, in de buitenlucht. Dat betekend dus minder CO2 uitstoot, meer groen en meer frisse lucht. En dat elke dag. We like!

2. VITAMINE D

Wist je dat bijna heel Nederland een te kort heeft aan vitamine D? Dat vitamine zorgt ervoor dat je minder moe bent en dat je positiever in het leven staat; best belangrijk zou je zeggen. Vitamine D krijg je binnen door lekker veel in de zon te staan. Nee: zon achter je kantoorraam telt niet. Oh, en de zonnebank ook niet. Maar de echte zon, die je zo nu en dan vind bij je paard: die telt wel. Dag Vitamine D tekort!

3. VERANTWOORDELIJKHEID

Dit is misschien meer geschikt voor de jongere lezertjes onder jullie, maar het hebben van een eigen paard is goed voor je verantwoordelijkheidsgevoel. Is dat gezond? Misschien niet, maar het is sowieso goed voor later en het houd je van de straat. Zo, laat dat maar aan je ouders lezen 🙂

4. SPIEREN

Als je bezig bent met paarden is er een algemene garantie: je krijgt spieren. Of dat nou komt omdat je paard de benen nam, omdat je moet uitmesten of door het rijden maakt niet uit. De spieropbouw die ontstaat, en daar kom je niet meer vanaf. Nou ja, totdat je stopt bij je paard, maar iemand met VitaminePaard in zijn lichaam heeft daar vaak wat moeite mee.

5. CONDITIE

Je krijgt niet alleen die spieren, maar ook een goede conditie. Het lijkt misschien niet zwaar: maar paardrijden is heavy. Alle ruiters weten dat 😉

6. PSYCHISCHE GEZONDHEID

Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen die veel naar buiten gaat beter in zijn vel zit. Dat komt, omdat groen en natuur een positieve invloed hebben op je gesteldheid. Of je paard nu midden in de stad of op de Veluwe staat maakt niet uit. Een mini plukje gras is er altijd wel te vinden.

7. VRIENDSCHAPPEN

De meeste vriendschappen ontstaan, omdat je dezelfde hobby’s of interesses hebt. Als jij op stal staat met een groep mensen van je eigen leeftijd groeit dat vrij makkelijk uit tot vriendschap. Je ziet elkaar (bijna) elke dag en met die gemeenschappelijke hobby zit het ook wel snor 🙂

8. EEN REDEN OM UIT BED TE KOMEN

Een beetje ziekjes? Niet helemaal happy? Een vreselijke kater? Met een eigen paard moet je toch echt je bed uitkomen. En dat is door de frisse lucht (jawel) goed voor je gezondheid.

9. FIETSEN

De meeste Nederlanders bewegen te weinig. We hebben nu toch een auto, een trein en een bus die naast de deur stopt. Gelukkig heb jij een paard. Niet alleen moet je die elke dag beweging geven (wat resulteert in je eigen beweging) je hebt ook een goede reden om toch een keertje wél die fiets uit de achterste stofhoop te trekken.

10. BUITENRITTEN VAN UREN EN UREN

Wat is nu lekkerder dan een buitenrit die uren en uren duurt? Ik kan me niks beters voorstellen 🙂 En die buitenrit? Die tikt alles aan van spieropbouw tot conditie en van buitenlucht tot een goed humeur. Iets gezonders bestaat er niet 🙂

Dus: trek je favoriete paardenhater uit zijn luie stoel en ga een heerlijke buitenrit maken. Dan staat er gegarandeerd volgende week een trailer met dat leuke Marktplaats paard op de stoep 🙂

Wil je meer informatie of meer horen van Horse Out Of The Box? Volg mij dan op Facebook, Instagram of YouTube. Mailen kan natuurlijk ook! Kijk hiervoor op mijn contactpagina.

Advertenties

Een gedachte over “Tien redenen waarom een paard goed voor je gezondheid is |en waarom je dus écht een paard moet kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s