Equiday 2018 – verslag door Horse Out Of The Box

Het is elk jaar weer een feest: EquiDay. Niet alleen is dit het enige event wat mijn aandacht trekt, omdat het de manier van werken met paarden die ik leuk vind een showcase geeft, maar ook omdat het gewoon gezellig down to earth event is. En dat terwijl het niet klein en kneuterig is. Het event begint inmiddels bijna een Horse Event-achtige proportie aan te nemen. Misschien klinkt dat niet echt aantrekkelijk: maar dat is het wel. Ik kan namelijk maar een paard vriendelijk, gezellig én groot maar niet te groot event aanwijzen dat zich in Nederland huist en dat is EquiDay.

Als ik de website van EquiDay moet geloven, is het een event voor jou als je je paard als partner ziet. En dat vind ik nu echt een mooi idee. Ik wil samen met mijn paard werken. Niet gewoon werken met een paard. Ik geloof best dat je ver kan komen als je gewoon werkt met het paard en je best doet een goede training neer te zetten. Maar samenwerking brengt verder. Je paard gaat iets voor je willen doen, gewoon omdat jij het bent. Op die noot: verder met het verslag.

Te veel mensen die ik wil zien

Elk jaar kom ik weer aan met hetzelfde idee en daarmee ook probleem; ik wil veel mensen zien. Binnen een beperkt aantal uren én dubbele programmering moet ik dus altijd goed nadenken over wie ik wil zien en waarom. Dit jaar heb ik voor de volgende mensen gekozen:

Featherlight Horsemanship

Equiday-2018-featherlight
Ik ben deze organisatie een paar keer op Facebook tegengekomen en elke keer vond ik het een ontzettend fijn beeld geven. Nu er een tweede (onbereden) paardje bij mij op stal staat, ben ik mij meer gaan verdiepen in het inrijden en beleren van een paard. Joep is in eigendom van een stichting en nog niet ingereden.

Featherlight Horsemanship kwam tijdens de demo professioneel, vriendelijk en nadenkend over. De methode was fijn om naar te kijken, het paard was leuk en demogeefster Yvet Blokesch kon goed uitleggen wat ze deed en misschien nog wel belangrijker waarom ze dit deed. Heb jij bijvoorbeeld wel eens nagedacht over het feit dat je je paard wel in kan pakken in plastic, maar dat hij dan stil gaat staan als een standbeeld. Ziet er goed uit natuurlijk, maar kan hij dan nog zijn oefeningen afmaken? Een echte eyeopener!

Romy huisman – Snuitable

Equiday-2018-romyhuisman
Ik ben fan. Romy Huisman van het YouTube-kanaal Snuitable vind ik een van de fijnste trainsters van dit moment. Niet alleen geloofd ze in het feit dat elk paard alles kan, ze traint de paarden ook nog eens met wederzijds respect. Haar paard Snuitje is voor mij hét voorbeeld van een actief ouder paard. Tijdens deze demo liet Romy zien hoe je je paard de piaffe aan kan leren. Ze vertelde niet alleen hoe ze dit Snuitje had geleerd, maar liet ook daadwerkelijk alle stappen zien. Van het verplaatsen van het gewicht naar de achterbenen tot de daadwerkelijke piaffe.

Yvonne Roos Bijleveld van Via Equestra

Demo-equiday-2018

Eigenlijk kwam ik perongelijk terecht bij deze demo, omdat ik de deelnemende fjord ontzettend leuk vond. Ik heb dan ook niet de hele demo gezien, en vind het daarom moeilijk om een goed verhaal te vertellen. Maar ik wil over deze demo wel kwijt dat ik het een ontzettend vrolijk geheel vond. Van Yvonne tot de eigenaresse van de fjord tot de ondeugende fjord zelf.

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen


Nu er twee weken geleden een nieuw paardje bij is gekomen (woehoe!), vond ik het een goede reden om ook nieuwe dingen aan te schaffen. Gelukkig viel de schade mee. Joep is een stuk kleiner dan Rimska (althans, zijn hoofd) en daardoor paste niet een van mijn touwhalsters. Gelukkig kan ik bij Equiplay altijd slagen en liep ik weg met een touwhalster, langere touwteugels voor Rimska haar Rambo hoofdstel en kocht ik later bij Becidor eindelijk na drie jaar een barebackpad.

Dus wat vond ik van de dag?

Onderweg naar de parkeerplaats, kwamen we nog langs Paard&Boog, wat ik heel leuk vond om naar te kijken. Helaas was dit in mijn ogen het enige gedeelte van de dag waar ik naar iets écht spectaculairs stond te kijken. Natuurlijk is alles wat op Equiday gebeurd ontzettend leuk en interessant, maar af en toe is een shownummer ook niet verkeerd. Tijdens deze editie miste ik dat dus wel. Ook vond ik dat de bak in hal A enorm klein was vergeleken eerdere audities. Maar in ruil daarvoor kregen we een groter deel om te winkelen. Al zou ik bij nader inzien toch kiezen voor een grotere bak. Dat doet het enorme springpaard ook ten goede 🙂

Zou ik nog een keer naar Equiday gaan? Natuurlijk! Volgend jaar zie je mij weer. Tot dan!

Wil je verder op de hoogte blijven van Horse Out Of The Box? Volg mij dan op Facebook of Instagram!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s