REVIEW: Rambo Micklem Multi bridle

In februari ben ik uiteindelijk gezwicht voor de hype: ik heb een Rambo Micklem hoofdstel gekregen. Al jaren (letterlijk!) zag ik dit hoofdstel op verschillende social media platforms voorbij komen en ik zag alle Paarden YouTubers dit hoofdstel de hemel in prijzen. Maar, vroeg ik mij af, is dit hoofdstel wel echt zo goed als het lijkt?

Ik geloofde er niet perse in, maar toen mijn stalgenootje een Rambo Micklem Multibridle kocht en ik zag hoe haar goed haar paard reageerde op dit populaire hoofdstel moest ik het ook proberen. Wat vind ik van de Rambo Micklem Multibridle en zou ik het aanraden?

DE SPECIFICATIES

Prijs dit hoofdstel varieert tussen de 130 en 199 euro. Voor deze prijs krijg je het hoofdstel en verschillende leren riempjes om het hoofdstel zo in te delen dat het voor jou werkt. Denk aan: kaptoom, side pull, kin gekruist, bit. Voor deze prijs krijg je geen teugels.

Wat is het? Het Rambo Micklem Multibridle hoofdstel is een hoofdstel dat je kan gebruiken als kaptoom, een hoofdstel met bit en als bitloos hoofdstel (sidepull & kingekruist) Ook is dit hoofdstel zo gebasseerd op de schedel van je paard dat de zenuwen niet klem liggen onder de leren riempjes. Zo heeft het paard minder last van het hoofdstel.

Kleuren je kan dit hoofdstel kopen in een assige bruin en zwart met gouden details.

HYPE OF WERKT HET ECHT

Over dit hoofdstel hoor je soms slechte verhalen. Zo zou de pasvorm raar zijn en de leren riempjes niet sterk. Toen ik dit hoofdstel binnen kreeg (op mijn verjaardag) vond ik het eigenlijk een armzalige verpakking, het zat namelijk gewoon met tiewraps vast aan een slap kartonnen bord. Het hoofdstel zelf daarentegen vind ik prachtig. Zelf heb ik de maat Full voor mijn ouderwetse fjord. Het is een erg simpel hoofdstel, zonder glitter en ander soortige poespas, maar wel vrij ‘vierkant’. Het hoofdstel valt pas nu ik het een paar maanden heb mooi om het hoofd van mijn paard. Het leer is een beetje stroef, maar na een paar keer invetten en rijden was hier niks meer van te merken.

De eerste keer dat ik ging rijden met dit hoofdstel kan ik mij nog goed herinneren. Ik merkte dat Rimska makkelijker kon ontspannen en makkelijker kon ‘knabbelen’. Ik geloof echt dat dit komt door het hoofdstel. Er zijn niet veel verschillende riempjes aan dit hoofdstel waardoor het niet drukt op het hoofd. En een van de belangrijkste aspecten van dit hoofdstel is natuurlijk het feit dat het anatomisch is. Het hele hoofdstel is zo ontworpen dat het goed op de schedel ligt van het paard. Ook is het lekker zacht onderlegd.

CONCLUSIE

Ja, dit hoofdstel werkt echt. Het is een ideaal hoofdstel om mee te trainen en om mee naar buiten te gaan, maar ook prettig om mee te longeren of om klassiek dressuur mee te doen. Een nadeel van dit hoofdstel vind ik het feit dat het bijna 200 euro kost, maar dat er geen teugels bijzitten. Daarom heb ik zelf teugels van Equiplay gekocht. Ik ben blij met deze teugels, omdat het klipteugels zijn waardoor je ze makkelijk aan je kaptoom kan zetten. Ook houden ze prettig vast, ook niet onbelangrijk 🙂

Je mag geen wedstrijden rijden met dit hoofdstel, omdat er een ringetje van de kaptoom op de neus zit, dit is verboden bij wedstrijden. Al moet ik ook zeggen dat ik de Rambo Micklem Competition niet aan zou raden. Dit is namelijk een hoofdstel met dezelfde prijs, maar zonder de kaptoom ‘functie’. Zonde! Want in mijn ogen maakt juist de kaptoom dit hoofdstel af. Dit, omdat een kaptoom vaak een godsvermogen kost. Wel wedstrijden rijden? Je kan je kaptoom makkelijk afplakken met een klein stukje tape.

Zelf zou ik dit hoofdstel zeker opnieuw kopen mocht het ooit kapot gaan. Wel hoop ik dat het nog lang duurt, want 200 euro is hoe je ook went of keert een hoop met geld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s