REVIEW: F.R.A. dardo

Equiday, oh, equiday… al sinds de eerste editie was ik erbij en al sinds die editie ben ik op zoek naar een barebackpad. Elke keer kwam ik met lege handen naar huis. Totdat ik deze keer naar huis ging met de F.R.A. dardo, gekocht bij Becidor. Natuurlijk heb ik na drie jaar hoge verwachtingen van een barebackpad? Kloppen deze of is het gewoon een fancy dekje?

Ik vind het heerlijk om zonder zadel op mijn paard te rijden. Ik heb dan namelijk het gevoel meer contact te maken en daardoor kan ik netter rijden, zeg ik zelf. Maar de drukverdeling is natuurlijk niet ideaal, zo zonder zadel. Daarom wilde ik graag een barebackpad. Dat scheelt in ieder geval iets. En een haarloze broek is een bijkomend voordeeltje 🙂

DE SPECIFICATIES

Prijs de pad kost 99,95 euro. Hiervoor krijg je de pad en een afneembaar bokkeriempje aan de voorkant (niet te zien op deze foto).

Wat is het? Het is een anatomisch gevormde barebackpad. Deze pad heeft aan de onderkant neopreen wat de temperatuur en de drukverdeling reguleert. Ook is dit de vernieuwde versie met een nog betere drukverdeling (spread over pull-systeem) en ‘nep lederen’ onderkant waardoor je een betere beenligging hebt. De bovenkant is gemaakt van suede. Exclusief singel

Kleuren deze pad is verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart.

HYPE OF WERKT HET ECHT

De ligging van deze pad op mijn ronde fjord vind ik erg prettig. De pad ligt stevig en schuift niet, ook mijn paard loopt zeer ontspannen onder de pad en dat is natuurlijk het belangrijkste. Ook voor mijn comfort is deze pad heel fijn. Hij heeft een goede ligging met ‘wrongen’ en beschermt mijn kont tegen de flinke ruggengraat + schoft van mijn merrie. Ook zit ik iets steviger en dat komt haar rug ook zeer ten goede. Door deze onderkant ligt mijn been stil op de pad, maar heb ik wel de ruimte om te bewegen. Je zit dus niet zo vast als in een zadel; en dat mag in mijn ogen ook niet de bedoeling zijn. Wel vind ik dat Rimska onder de pad redelijk snel gaat zweten. Misschien omdat het minder makkelijk vocht afvoert wegens de dikte? Of misschien komt het gewoon omdat ze nog redelijk dik in haar vacht zit. Ik weet het niet precies, maar ik vind het wel een van de minpunten van deze pad.

CONCLUSIE

Ik ben in zekere zin fan van deze pad. Het is zeker een goed instapmodel en hij doet zijn werk keurig. Ik zit er lekker stevig in, de drukverdeling is prima en hij ligt goed op de rug van mijn paard. Dit zijn allemaal punten die ik belangrijk vind in iets dat ik op de rug van mijn paard leg. Ook heb ik goed contact met haar. Ik voel haar bewegingen goed en ik voel de spieren aanspannen, hierdoor kan ik snel reageren. Ik ben tevreden over deze pad. Maar met zijn 100 euro is het een instapmodel. En mocht deze na een aantal jaar niet meer doen waar het voor gemaakt is; ga ik zeker voor een duurder model. Want ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder een barebackpad!

De pad is dus zeker een aanrader voor iedereen die graag rijdt met gevoel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s