Reflecteren en visualiseren

Iedereen wil de training van zijn of haar paard tot een goed einde brengen, maar dat is soms, door verschillende omstandigheden, niet altijd even makkelijk. In mijn ogen is het allerbelangrijkste om in een goede bui te blijven zitten. Maar als een oefening al voor de tiende keer mislukt, moet je misschien je doel bijstellen, reflecteren of iets visualiseren. Wat betekend dit voor je training en is het écht zo zweverig als het klinkt?

Ik kan je in ieder geval vertellen dat visualiseren een beetje zweverig is, maar ik merk dat het helpt. Reflecteren op jezelf is niet zweverig, en wel net zo help vol.

Visualiseren

Als je een paard aan het trainen bent is het heel erg belangrijk dat je je energie aanpast op de vraag die je aan je paard stelt. Om de goede energie te kunnen geven, helpt het om te visualiseren wat je wil bereiken. Op deze manier ‘zie’ je letterlijk wat je wil bereiken en ga je automatisch meer naar het beeld toewerken.

Maar hoe dan?!

Voordat je begint met je training maak je een kort en duidelijk doel voor deze training. Je bedenkt dus niet: “Over zes maanden moet mijn paard oefening X kunnen.” Je moet een korter doel hebben.

Dus: “Aan het einde van deze training wil ik dat mijn paard een volledige volte in galop kan.” Dit is een duidelijk doel, en je geeft ook aan wanneer je wil dat je paard dit kan. Vervolgens ga je bedenken hoe dat er uit zou moeten zien. Je denkt aan het gewenste beeld.

Op het moment dat het in de training echt even niet gaat zoals het zou moeten of zou kunnen denk je weer aan je ideaal beeld. Hierdoor hou je letterlijk en figuurlijk oog op je doel.

Reflecteren

De reflectie ken je misschien wel van je werk, school of een andere situatie. Als je reflecteert op een bepaald moment denk je aan wat je fout deed, waarom dat zo ging en hoe je het de volgende keer zou verbeteren. Je kijkt in dit geval niet naar je paard, want jij stelde de vraag niet goed, waardoor het paard waarschijnlijk niet het goede antwoord gaf. Door goed te reflecteren tijdens of na de training haal je makkelijk eventuele miscommunicatie tussen jou en je paard weg.

Maar mijn paard dan?

Deze oefeningen zijn niet geschikt voor het paard. Je kan het paard niet vragen te reflecteren op zijn ‘fouten’, en je kan ook niet vragen het paard zijn of haar doel te visualiseren. Maar toch zijn deze oefeningen heel erg belangrijk in de training van je paard. Je doet dit immers niet alleen, je doet het samen. En wat is een training van twee individuen zonder oefeningen voor beide 🙂

Wil je meer weten over Horse Out Of The Box of over mijn diensten? Bekijk hier mijn pagina. Wil je altijd en overal op de hoogte zijn? Check dan hier mijn Instagram-pagina &Facebook-pagina. Geïnteresseerd in een les? Dat kan natuurlijk ook: klik dan hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s